OUWEHANDS DIERENPARK

Het Berenbos

Het Berenbos licht in onderhands dierenpark en is twee hectare groot. De beren die in het berenbos leven zijn in hun verleden misbruikt voor menselijk vermaak of in hele kleine kooien opgesloten. Ouwehands Dierenpark probeert de
beren in samenwerking met Alertis, stichting voor beer en natuurbescherming, weer een beerwaardig bestaan te geven. ln het berenbos wordt de leefomgeving van de beer in het wild zoveel mogelijk nagebootst om het natuurlijke gedrag van de beer te stimuleren. De beren krijgen een gevarieerd en seizoens afhankelijk dieet, gebaseerd op wat in de natuur door het jaar heen beschikbaar is. De bewoners van het bos hebben gezelschap van een aantal wolven.

Durf jij neus aan neus met onze ijsberen?

Ooit neus aan neus gestaan met een zwemmende of spelende ijsbeer? Dat kan in Ouwehands Dierenpark door de grote, glazen wand van 12 meter breed en 4 meter hoog. Het verblijf is gebaseerd op moderne ideeën over huisvesting van ijsberen; er zijn rotsen, een zanderige toendra en 1.000.000 liter water om in te zwemmen.

Ontmoet onze avonturiers

Ouwehands Dierenpark Rhenen heeft een aantal nieuwe bewoners! Ontmoet Bamboo Bill of één van de andere avonturiers! Bamboo Bill en zijn vrienden zijn echte avonturiers en kennen onze dieren als geen ander. Zij weten wat ze graag lusten én goed voor ze is. Ga met hem óf een van de andere avonturiers mee op avontuur! Je komt ze tegen als ze de dieren voeren.


Stacks Image 134
close
Get Directions to Our Location
  

Ouwehands dierenpark


Grebbeweg 111
3911 AV RHENEN
www.ouwehand.nl